Ικανοποίηση για την εκλογή του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα στη θέση του προέδρου της βουλής, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική, Γιώργος Βαγιωνάς. “Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται εδώ και πολλά χρόνια, πρόεδρος βουλής από την περιφέρεια”, τόνισε ο ίδιος. Ο κ. Βαγιωνάς εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την εξακομματική βουλή και φυσικά για την αυτοδυναμία της ΝΔ. ΄Άλλωστε όπως είπε, “υπάρχει βάση για συνεργασίες και το απέδειξε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή προσώπων που έβαλε στην κυβέρνηση και από άλλους χώρους. Είναι τεχνοκράτες πάνω από όλα και θα κάνουν αποτελεσματική δουλειά”.

Για τη σύνθεση της νέας βουλής ο κ. Βαγιωνάς σημείωσε το γεγονός ότι το 20% αυτής αποτελείται από γυναίκες, και για επιπλέον άλλους λόγους, η μορφή της είναι διαφορετική από προηγούμενα έτη. “Η βουλή έχει ένα πνεύμα καλής θέλησης. Η ευπρέπεια και η πολιτική ευγένεια μαζί με κατανόηση θα δώσουν λύσεις, ενώ η όποια διαφωνία να γίνεται μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι όλα τα παραπάνω εξαρτώνται και από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Χαλκιδικής, με το νέο χρόνο οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού θα γίνουν και πράξεις. Σχολιάζοντας τα όσα άφησε πίσω της η φονική θεομηνία στη Χαλκιδική, ο κ. Βαγιωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Δεν γίνεται, τόνισε, να  αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ μόνο για το ένα τρίτο της ζημιάς, ενώ ο παραγωγός να πληρώνει τα υπόλοιπα της καταστροφής μόνος του.