Τα εγκαίνια της 2ης Γενικής Έκθεσης Νέας Προποντίδας 2019 “PropontisExpo”, η οποία συνδιοργανώνεται από  το Επιμελητήριο Χαλκιδικής τον Δήμο Νέας Προποντίδας,, τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών τελέστηκαν με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης στα Ν. Μουδανιά. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τη διοργάνωση που έρχεται να προστεθεί στις επιτυχημένες εκθέσεις των Καλυβών και της Ιερισσού. “Είμαστε ευχαριστημένοι καθώς από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι πρέπει να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα με μεγάλη αγροδιατροφική αξία. Επιπλέον τονώνουμε και την τοπική αγορά. Επιδιώκουμε, όπως και στις εκθέσεις του εξωτερικού, να ενώσουμε τον αγροδιατροφικό κλάδο με τον τουρισμού. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα πάει πολύ καλά”, τόνισε ο κ. Κουφίδης.

[metaslider id=79530]

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασαλής τόνισε την ανάγκη προβολής των τοπικών αγαθών κυρίως μετά τη θεομηνία. Αρωγοί στην προσπάθεια είναι οι ξενοδόχοι όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.

Ο Αναστάσιος Καπνοπώλης πρόεδρος του ΒΕΘ, κάλεσε τους δημόσιους φορείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που πρέπει όπως είπε σε κάθε περίπτωση να αναδειχθεί. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Το στίγμα της έκθεσης και της προσπάθειας που γίνεται για προβολή των τοπικών προϊόντων έδωσαν οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Στην Έκθεση συμμετέχουν 17 επιχειρήσεις. Κάποιες προβάλουν τοπικά προϊόντα, ενώ άλλες παρέχουν υπηρεσίες και τέλος κάποιες επιχειρήσεις προέρχονται από τον χώρο του αυτοκινήτου.

Την βραδιά των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου Δράμας με ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια από τον κινηματογράφο, όπως επίσης και η Φιλαρμονική του Δήμου Ν. Προποντίδας με jazz latin και soundtracks από ταινίες.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 11 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας 19:30-1:00. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στον χώρο της προβλήτας -ώρα έναρξης εκδηλώσεων 21:00.