Την Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 21:00 θα γίνει η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στο προαύλιο του Δημαρχείου Πολυγύρου, για την  5η Γιορτή Πολυγύρου «Γεύση-Παράδοση και Πολιτισμός». Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν με συναυλία από το Σύνολο Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.

Η γιορτή είναι τετραήμερη, από τις 22 μέχρι 25 Αυγούστου και τη διοργανώνει ο δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Αριστοτέλη, Ιφιγένεια Κυριάκου, ο δήμος είναι περήφανος για την εκδήλωση που έγινε ξακουστή 4 χρόνια τώρα, με στόχο να προβάλλει η Χαλκιδική όλα τα προϊόντα τους με τη βοήθεια όλων των πολιτιστικών Συλλόγων. “Γίνεται μια δουλειά μηνών για την προετοιμασία και κάθε ένας από την πλευρά του αναλαμβάνει  μια αρμοδιότητα”, επεσήμανε η ίδια. Η εκδήλωση ξεκίνησε  ως μονοήμερη γιορτή, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια να επεκταθεί και στα τοπικά διαμερίσματα. Η φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον παραδοσιακό γάμο, με Πολυγυρινή νύφη και Κρητικό γαμπρό, ώστε να δοθεί και το στίγμα της Κρήτης που συμμετέχει στις εκδηλώσεις με χορευτικά.
Το πρόγραμμα θα παρουσίαση η δημοσιογράφος και παραγωγός Σουζάνα Καζάκα.

[metaslider id=80479]

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 21:00 Τελετή έναρξης εκδηλώσεων στο προαύλιο του Δημαρχείου με την Συναυλία – Σύνολο Πνευστών Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

 Παρασκευή 23 μέχρι και Κυριακή 25 Αυγούστου από τις από τις  21.00.

Τρεις  μέρες γεμάτες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις

Οι σύλλογοι γυναικών, οι πολιτιστικοί φορείς και οι παραδοσιακοί  παραγωγοί του Δήμου Πολυγύρου και χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί σας, έμπειροι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θα ετοιμάσουν και θα σας προσφέρουν να δοκιμάσετε τις νοστιμιές του τόπου μας.