Καταδίκη 50χρονου που «ψάρεψε» μέσω διαδικτύου ανήλικο αγόρι

    Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 50χρονο που «ψάρεψε» με ψεύτικο προφίλ ανήλικο αγόρι σε δημοφιλές μέσο κοινωνικό δικτύωσης, επιδιώκοντας -ύστερα από διαδικτυακές συνομιλίες που είχε μαζί του- να το εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.
    Για «παιδόφιλο» και «αλιευτή παιδικών ψυχών» έκανε λόγο στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας ότι το μόνο κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. «Οι γονείς στάθηκαν τυχεροί διότι εντόπισαν εγκαίρως τα μηνύματα» ανέφερε η ίδια που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου.
    Συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ενώ τον τιμώρησε με φυλάκιση 4 ετών, ποινή η οποία δεν ανεστάλη, αλλά μετατράπηκε προς 5 ευρώ, τη μέρα. Μετά την ετυμηγορία ο 50χρονος οπτικός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. 
    Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση διαδραματίστηκε το 2014, όταν ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε «φίλο» τον 11χρονο -τότε- μαθητή. Όπως κατατέθηκε στη δίκη, γνωρίστηκαν μέσω τρίτου «φίλου», ένα 17χρονο αγόρι, για το οποίο δεν έγινε γνωστό εάν το προφίλ του ανήκε σε υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο. Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μέσω αποστολής μηνυμάτων έφτασαν σε σεξουαλικά θέματα. 
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ