Αθωώθηκε 54χρονος για δολοφονία που έγινε πριν από 19 χρόνια

  Με την ένδειξη «ανεξιχνίαστος» παραμένει ο φάκελος της άγριας δολοφονίας 23χρονου Αλβανού, που αποκαλύφθηκε πριν από 19 χρόνια, όταν το πτώμα του βρέθηκε απανθρακωμένο σε δασική έκταση στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας. Ο άνθρωπος που κάθισε στο εδώλιο για το στυγερό έγκλημα αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. 
  Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία προηγουμένως είχε εισηγηθεί την αθώωση του 54χρονου κατηγορούμενου λόγω αμφιβολιών. 
  Η υπόθεση που αναβίωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου μοιάζει με αστυνομικό θρίλερ. Για πολλά χρόνια η ταυτότητα του δολοφονημένου άνδρα παρέμενε άγνωστη, καθώς, η σορός του, εκτός από καμένη, ήταν φαγωμένη από ζώα, ενώ έλειπαν τμήματα των χεριών του. 
  Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο παθών είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγητικό όπλο και πιθανολογήθηκε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλο σημείο απ’ εκείνο όπου βρέθηκε το πτώμα του. 
  Μόλις πριν από 1,5 χρόνο, ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χάρη σε ηλεκτρονικό σύστημα αντιπαραβολής παλαμικών αποτυπωμάτων, κατάφερε να ταυτοποιήσει το θύμα. Επρόκειτο για 23χρονο, σεσημασμένο από το Σεπτέμβριο του 1996 για υπόθεση ναρκωτικών.   
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ