Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του Πολιτισμικού Πάρκου στη Συκιά – Ώθηση στην τέχνη και τον αθλητισμό (φώτο-βίντεο)

  Άνοιξε ο δρόμος, μετά από τρία χρόνια αναμονής, για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Πάρκου στη Συκιά Χαλκιδικής. 

  Πρόκειται για ένα σημαντικό και μεγάλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να μεταμορφώσει τον οικισμό και να δώσει ώθηση στην τέχνη και στον αθλητισμό. 
  Το Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο θα περιλαμβάνει Κλειστό Γυμναστήριο, Ανοιχτό Θέατρο, τρία γήπεδα, ένα μπάσκετ και δύο ποδοσφαίρου 5×5, καθώς και δύο παιδικές χαρές.

  «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Είμαστε στη φάση της θεμελίωσης. Σύντομα θα αρχίσουμε να ρίχνουμε και τα μπετά», τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  «Είναι ένα έργο πολύ μεγάλο. Μια σπουδαία υποδομή. Ξέρουμε ότι η Συκιά χρειάζεται την άθληση και την τέχνη. Μη ξεχνάμε ότι οι Συκιώτες έχουν καλλιτεχνική φλέβα», σημείωσε ο κ. Τζίτζιος.

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, το Κλειστό Γυμναστήριο θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες υποδομές σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
  Αναφερόμενος στο όφελος που θα έχει ένα τέτοιο μεγάλο έργο στην περιοχή, ο κ. Τζίτζιος έκανε λόγο για ώθηση στην τέχνη, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι δίνεται η δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να απομακρυνθούν από τα ναρκωτικά.

  «Η Συκιά έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τα ναρκωτικά και νομίζω ότι οι νέοι, κάνοντας τέτοιες δράσεις, θα απομακρυνθούν από τη χρήση ναρκωτικών», υπογράμμισε. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

   


  *Βίντεο-Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια Κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή