Εκδηλώσεις για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

  Εκδηλώσεις εορτασμού της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο. 
  Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Πολυγύρου από τους μαθητές των σχολείων της πόλης.
  Το Σάββατο 13 Μαΐου από τις 7 το πρωί έως τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου  θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, των Τραπεζών, των εμπορικών και άλλων ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και τα σπίτια των κατοίκων της πρωτεύουσας.
  Παράλληλα, από τις 8 βράδυ της 13ης Μαΐου και μέχρι το πρώτο φως της Κυριακής 14ης Μαΐου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Τραπεζών της πρωτεύουσας.
  Την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
  Στις 09:30 η Φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
  Στις 10:30 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. 
  Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15. Κατά την προσέλευση των επισήμων η φιλαρμονική του Δήμου θα αποδώσει τιμές.
  Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ. Αρσένη Γεώργιο, Εκπαιδευτικό του ΕΕΕΕΚ Πολυγύρου.
  Στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων.
  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 
  Τέλος, στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ.Α, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της