Μια 15χρονη το πρώτο θύμα της «Μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα

  Έρευνα για τον τραυματισμό 15χρονης από την Κατερίνη διεξάγει η αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνάται  κατά πόσο ο τραυματισμός συνδέεται με το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα» και εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.

  Η μητέρα της 15χρονης κατήγγειλε στις 7 Μαΐου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης ότι η κόρη της συνομίλησε με άγνωστους στο facebook στις 1 και στις 3 του ίδιου μήνα, 
  Μετά από παρότρυνση τους, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η 15χρονη πήρε δύο χάπια και προκάλεσε αμυχές στους μηρούς της.
  Η σειρά δοκιμασιών «μπλε φάλαινα» φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης  όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα  ημερών.
  Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ