Οικονομικό νοικοκύρεμα στο Δήμο Αριστοτέλη: Τέλος στις ανομίες και αύξηση των εσόδων (βίντεο)

  Σε οικονομικό ξεκαθάρισμα προχώρησε ο δήμος Αριστοτέλη, κάνοντας φύλλο και φτερό τα οικονομικά του και προχωρώντας στην είσπραξη των νόμιμων τελών, τόσο από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» όσο και από τους επιτηδευματίες της περιοχής. 

  Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, Αργύρης Τσακνής, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr, η νέα δημοτική αρχή θεώρησε σωστό να ελέγξει την οικονομική κατάσταση του δήμου και να διεκδικήσει παράλληλα τα νόμισα έσοδα που δικαιούται. 
  Μάλιστα, ο κ. Τσακνής κάνει λόγο για τριγωνική σχέση μεταξύ της πρώην δημοτικής αρχής, της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και κάποιων προμηθευτών και εργολάβων, η οποία κινούνταν στα όρια της νομιμότητας και πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αφού τα όποια ευρήματα έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προς περαιτέρω διερεύνηση.
  «Αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δωρεών από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” κι αυτό μάλιστα συνοδεύτηκε και από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, διότι δεν θεωρούμε ότι είναι ηθικό μια δημοτική αρχή, που είναι χρέος της να ελέγχει μία μεταλλευτική εταιρεία αυτών των διαστάσεων, να δέχεται δωρεές μ’ αυτόν τον τρόπο», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη. 
  Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα δημοτική αρχή διεκδίκησε και πήρε, μέσω του υπουργείου, τα νόμιμα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία βεβαίως, όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος, είναι πολύ λιγότερα από τις δωρεές που δινόταν, αλλά είναι νόμιμα και λαμβάνονται μέσω του υπουργείου. 
  Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Τσακνής, η δημοτική αρχή του δήμου Αριστοτέλη επέβαλλε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός να πληρώνει αυτά τα οποία γράφουν τα ρολόγια ύδρευσης, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να εισπράττει τα νόμιμα τέλη από τους επιτηδευματίες της περιοχής, καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τριψήφιος αριθμός των επιτηδευματιών δεν πλήρωναν τα νόμιμα τέλη παρεπιδημούντων, τα οποία όμως εισέπρατταν από τους πελάτες τους. 
  Μετά από τις κινήσεις αυτές, ο δήμος Αριστοτέλη, σύμφωνα με τον κ. Τσακνή, είναι πλέον ανεξάρτητος και μάλιστα έχει αυξήσει τα έσοδά του. «Οι εισπράξεις μας το 2016 ήταν κατά 40,91% υψηλότερες σε σχέση με το 2015, κατά 40,11% υψηλότερες σε σχέση με το 2014, και κατά 58,06% υψηλότερες σε σχέση με το 2013», σημειώνει.  
  «Ο δήμος μας πλέον είναι ανεξάρτητος από κάθε τρίτο και σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όπου οι κρατικές ενισχύσεις για όλους τους δήμους της χώρας βαίνουν μειούμενες, εμείς να μπορούμε να εγγυόμαστε στους δημότες μας μία σταθερότητα και μία κατάσταση εξυγίανσης», προσθέτει. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίa: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή