Στην Αθήνα ταξίδεψε η Κασσάνδρα – Μάγεψε με τη γαστρονομία της, κερδίζοντας νέους θαυμαστές (φώτο-βίντεο)

  Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην Αθήνα το τουριστικό προϊόν της Κασσάνδρας σε εκδήλωση γαστρονομίας σε κεντρικό wine bar της πρωτεύουσας, που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας σε συνεργασία με τον ΤΟΧ,

  Στην πρόσκληση του Δήμου και του ΤΟΧ ανταποκρίθηκαν επιτελείς του ΕΟΤ, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες εστίασης, υψηλόβαθμα στελέχη της Commission, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την βραδιά και τις γαστρονομικές προτάσεις της Κασσάνδρας.


  Μάλιστα, εκτός από το εξαιρετικό μενού – πρόταση του chef Τάσου Μπάρτζα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το παγωτό «Κασσάνδρα», με βάση το αγουρέλαιο ΠΟΠ Κασσάνδρας που αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος.

  Το παγωτό «Κασσάνδρα», με δύο γεύσεις σοκολάτα – κρέμα, θα κυκλοφορήσει από φέτος στην περιοχή και φιλοδοξεί να αποτελέσει το τοπικό προϊόν της Κασσάνδρας.

  «Νομίζω είναι κάτι καινοτόμο. Γίνεται για πρώτη φορά, από τον δήμο Κασσάνδρας, μια επίσημη προσέγγιση στην Αθήνα. Θέλουμε να κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα για να γνωρίσει και η νότια Ελλάδα την Κασσάνδρα. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να προωθούμε τον τουρισμό και να ανοιγόμαστε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Χάρης Κουκουβίνος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.

  Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παπαδημητρίου, έκανε λόγο για ένα στοίχημα που κερδήθηκε με την παρουσίαση της Κασσάνδρας στην Αθήνα. 
  «Στοχεύσαμε στη γαστρονομία καθώς η γεύση είναι μνήμη. Αξιοποιούμε τις τοπικές μας πρώτες ύλες προκειμένου να αποτελέσουν και αυτές ένα κάλεσμα από μόνες τους για τους επισκέπτες της περιοχής μας», σημείωσε η κ. Παπαδημητρίου.

  «Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαστήκαμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και πήραμε το ρίσκο να απευθυνθούμε στην Αθήνα και να αποδείξουμε πως η Κασσάνδρα μας έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν αγαπημένο τουριστικό προορισμό της χώρας», τόνισε η ίδια, ευχαριστώντας όσους στήριξαν και πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή.

  Για μία όμορφη βραδιά έκανε λόγο και ο πρόεδρος του ΤΟΧ, Γρηγόρης Τάσιος, υπογραμμίζοντας ότι ο νομός χρειάζεται αυτή την εξωστρέφεια στα κέντρα των αποφάσεων, όπως είναι η Αθήνα. «Με βάση την επισκεψιμότητα που είχαμε απόψε, νομίζω ότι έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε για να πείσουμε τον κόσμο της Αθήνας να δει τη Χαλκιδική με ένα διαφορετικό μάτι», πρόσθεσε. 
  Η γαστρονομία της Κασσάνδρας αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα και στη Θεσσαλονίκη. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ από τη βραδιά, με τις δηλώσεις των παρευρισκόμενων:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή