Πευκοχώρι: Ξεχωριστή σχολική μονάδα οι Λυκειακές Τάξεις – Αναβαθμίζονται σε Γενικό Λύκειο (βίντεο)

  Ξεχωριστή σχολική μονάδα θα αποτελούν πια οι Λυκειακές Τάξεις στη Δημοτική Κοινότητα του Πευκοχωρίου, αφού με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών αναβαθμίζονται σε Γενικό Λύκειο.

  Αυτό πρακτικά σημαίνει την ίδρυση Γενικού Λυκείου Πευκοχωρίου, γεγονός πολύ σημαντικό για τα παιδιά και τους γονείς της περιοχής. 
  Με το μέχρι τώρα καθεστώς, υπήρχε συνεργασία μεταξύ του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων, με τους καθηγητές να μοιράζουν τις ώρες τους και στις δύο βαθμίδες.
  Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Πευκιχωρίου, κ. Δεληκάρη Εμμανουήλ, η μέχρι τώρα λειτουργία του σχολείου δημιουργούσε προβλήματα, ιδιαίτερα τις περιόδους που έπρεπε παράλληλα να γίνονται εξετάσεις και μαθήματα.

  «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Χαλκιδικής, με 310 μαθητές, 160 στο γυμνάσιο και 150 στο λύκειο, και δυναμικό καθηγητών πάνω από 35 συναδέλφους», δήλωσε ο κ. Δεληκάρης, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
  «Σήμερα δικαιώνονται οι προσπάθειες που κάναμε μαζί με τη δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια. Τώρα θα αποτελούν δύο ξεχωριστά σχολεία και αυτό συνεπάγεται αυτομάτως την καλύτερη λειτουργία του σχολείου», υπογράμμισε. 
  Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας, κ. Θωμάς Κοντός, έκανε λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα, τονίζοντας ότι ο δήμος τιμά την υπόσχεσή του να έχει την παιδεία πρώτη προτεραιότητα.

  «Βιώνοντας από κοντά τις δυσκολίες για την υλοποίησή του, θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειακό διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Ανανιάδη, τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής κ. Τσέκου για τη συνδρομή τους και τη συμπαράσταση στην ίδρυση του γενικού λυκείου», σημείωσε ο κ. Κοντός. 
  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε 1 Ιουνίου 2017 στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, μόνο δύο σχολικές μονάδες στην Ελλάδα αναβαθμίστηκαν σε Γενικό Λύκειο, η μία εξ αυτών στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. 
  Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή