ΓενικάΜακεδονία

Αεροψεκασμοί στις ορυζοκαλλιέργειες της Κ. Μακεδονίας για τα κουνούπια

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των προνυμφών κουνουπιών στις περιοχές ορυζοκαλλιεργειών πεδιάδας Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Σερρών, θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, από τις 5.30 έως τις 10.30 το πρωί, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Οι αεροψεκασμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μεγάλου ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και τη μείωση της όχλησης.
Η διενέργεια των ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί από την ανάδοχο εταιρία του έργου που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και αυξημένη εμπειρία σε παρόμοιες εφαρμογές.
Οι δράσεις θα επιβλέπονται από αρμόδιους επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ψεκασμοί θα γίνουν από χαμηλό ύψος και μόνο πάνω από τις ορυζοκαλλιέργειες, θα χρησιμοποιηθούν δε κατάλληλα σκευάσματα που έχουν την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου Υπουργείου.
Οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνονται καθημερινά, μέχρι την κάλυψη του συνόλου των ορυζοκαλλιεργειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εφ’ όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Επιβάλλεται η ευρεία ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων, ώστε να μη βρίσκονται άτομα εντός των ορυζοκαλλιεργειών κατά την ώρα της διενέργειας ψεκασμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close