Άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου για τον δρόμο στην Αρναία ζητά ο Πάχτας

  Επιστολή προς τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αρναίας και Παλαιοχωρίου απέστειλε ο συνδυασμός «Όραμα Πολιτών» του Χρήστου Πάχτα, με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα στον περιφερειακό Αρναίας, ζητώντας την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου. 
  «Σήμερα, θρηνήσαμε τα δύο πρώτα ανθρώπινα θύματα, χάθηκαν άδικα δύο ανθρώπινες ζωές. Καθημερινά σχεδόν γινόμαστε μάρτυρες αυτοκινητιστικών ατυχημάτων από τους διερχομένους στους δύο κόμβους Αρναίας και Παλαιοχωρίου», αναφέρεται στην επιστολή.
  «Με τη σημερινή επιστολή μας, ζητούμε την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου με την παρουσία των αρμοδίων Υπηρεσιών και εκπροσώπων της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας,  για να αποφασιστούν και να δρομολογηθούν  οι απαραίτητες παρεμβάσεις ολοκλήρωσης και  βελτίωσης των επικίνδυνων κόμβων της πρόσφατα παραδοθείσας Παράκαμψης Αρναίας. Άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές», σημειώνεται. 
  Αναλυτικά η επιστολή:
  Προς:

                                                   Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας  

                                                                    κ. Γεώργιο Διαμαντούδη 

  Κοινοποίηση:

                                                   Πρόεδρο Τ. Κοινότητας Παλαιοχωρίου 

                                                     κ. Σταμάτη Ρίμπα


  Θέμα: Άμεση σύγκλιση   ανοιχτού  Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας

  Κύριε Πρόεδρε, 

  Σας είχαμε ζητήσει, ως Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου, την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητάς μας, για να συζητήσουμε τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα σε κάποια σημεία της πρόσφατα  παραδοθείσας Παράκαμψης της Αρναίας.

  Ζητήσαμε να έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση, με την παρουσία των αρμοδίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για το έργο, ώστε να προγραμματίσουμε από κοινού τα απαραίτητα βήματα και τις υπεύθυνες αντιδράσεις μας. 

  Παρόλο ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τετάρτης 31.05.2017, αποφασίστηκε και προσδιορίστηκε η σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου  για την Πέμπτη 08.06.2017, με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτό δεν συνήλθε ποτέ μετά από παρεμβάσεις που δεχθήκατε από όλους αυτούς  που εσείς γνωρίζετε καλύτερα. Αντ΄ αυτού, πληροφορηθήκαμε  για κάποια  συνάντηση στον Πολύγυρο με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και με υποβαθμισμένα από πλευράς των παρισταμένων, τα αιτήματα οδικής  ασφάλειας, στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου της Παράκαμψης.

  Σήμερα, θρηνήσαμε τα δύο πρώτα ανθρώπινα θύματα, χάθηκαν άδικα δύο ανθρώπινες ζωές. Καθημερινά σχεδόν γινόμαστε μάρτυρες αυτοκινητιστικών ατυχημάτων από τους διερχομένους στους δύο κόμβους Αρναίας και Παλαιοχωρίου.

  Με τη σημερινή επιστολή μας, ζητούμε την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου με την παρουσία των αρμοδίων Υπηρεσιών και εκπροσώπων της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας,  για να αποφασιστούν και να δρομολογηθούν  οι απαραίτητες παρεμβάσεις ολοκλήρωσης και  βελτίωσης των επικίνδυνων κόμβων της πρόσφατα παραδοθείσας Παράκαμψης Αρναίας. Άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.

  Ελπίζουμε κύριε Πρόεδρε αυτή τη φορά, συναισθανόμενος την ευθύνη σας ως Προέδρου  της Δημοτικής Κοινότητας, να κωφεύσετε στις σειρήνες όλων αυτών  που σας αποτρέπουν μέχρι σήμερα να συγκαλέσετε το Τοπικό Συμβούλιο , δήθεν «για να μην εκτεθούν» και να προχωρήσετε  αφενός μεν  στην υπεύθυνη ενημέρωση των συνδημοτών μας , αφετέρου δε – και κυρίως – στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την απόδοση στην τοπική κοινωνία ενός έργου χρήσιμου και ασφαλούς,  που κόστισε περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ.


  ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΡΝΑΙΑΣ              ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

    Αθανάσιος Τσιάλας                      Χρήστος Πάχτας 

   Ευγενία Γιαννούση                             Ιωάννης Λαμπρινός 

                                                          Αστέριος Μπρούζος