Αύξηση των τουριστών και των επισκεπτών στο δήμο Αριστοτέλη παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, με την τουριστική περίοδο να επιμηκύνεται μέχρι και αρχές Οκτωβρίου. 
Ο δήμος Αριστοτέλη εντατικοποίησε τις προσπάθειές του για την τουριστική προβολή της περιοχής, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να προβάλλει τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πατρίδα του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη, με τον δήμο να διοργανώνει τα τελευταία δύο χρόνια πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2016-2017 Αριστοτέλη. 
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞΤΑΔΑ), Λευτέρης Βαλσαμής, πάνω από 20.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Άλσος του Αριστοτέλη και τα Στάγειρα για να γνωρίσουν από κοντά το μέρος που γέννησε τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο.  
«Πιστεύω ότι έχει αρχίσει και φαίνεται αυτή η προσπάθεια που έχουμε κάνει. Νομίζω ότι ξεκινάει πιο νωρίς φέτος η τουριστική περίοδος στην περιοχή και διαρκεί λίγο παραπάνω. Συνήθως, μετά τις 25 Αυγούστου πολλά χωριά ερημώνανε. Πλέον βλέπουμε κόσμο και τον Σεπτέμβριο μέχρι και αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε ο κ. Βαλσαμής, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτή η αύξηση της σεζόν έχει βοηθήσει να αναπτυχθεί και ο θεματικός τουρισμός στην περιοχή. «Προσπαθούμε μέσα και από συνεργασίες και με άλλους φορείς να αναδείξουμε περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές. Αυτό σιγά σιγά έχει αντίκτυπο. Πολλά ξενοδοχεία έχουν προμηθευτεί ποδήλατα και χάρτες για να μπορεί κάποιος να εξερευνήσει την περιοχή μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ. 
«Ο δήμος Αριστοτέλη είναι ένας μικρός παράδεισος. Μπορεί να συνδυάσει θάλασσα και βουνό, το πράσινο και το γαλάζιο. Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη περιοχή στην Ελλάδα»,  πρόσθεσε. 
*Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί:

   


*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή