Σε λειτουργία τέθηκε εδώ και έναν μήνα η πρώτη beta έκδοση του τουριστικού οδηγού «Visitaristotelis» για κινητά τηλέφωνα και tablets, ενώ το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμη και η αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Η εφαρμογή «Visitaristotelis» είναι μια σύγχρονη εφαρμογή που έχει ως στόχο την ενημέρωση τόσο των επισκεπτών της περιοχής όσο και των μόνιμων κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη. 

«Ο δήμος Αριστοτέλη στην προσπάθεια του να προβάλει τουριστικά την περιοχή αλλά και να έρθει πιο κοντά στην τεχνολογία προχώρησε στη δημιουργία της εφαρμογής “Visitaristotelis”», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞΤΑΔΑ), Λευτέρης Βαλσαμής, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.

Έτσι, μέσω της εφαρμογής μπορεί κανείς να περιηγηθεί ουσιαστικά στον Δήμο Αριστοτέλη και να ενημερωθεί για ξενοδοχεία και καταλύματα, για όμορφες παραλίες και εστιατόρια, για κέντρα διασκέδασης και για αθλητικές – καλοκαιρινές δραστηριότητες που είναι διαθέσιμες στην περιοχή, όπως θαλάσσια σπορ, ποδηλασία κτλ, καθώς και για γιατρούς και φαρμακεία. 
Παράλληλα, με την εφαρμογή «Visitaristotelis» ξετυλίγονται μπροστά στους χρήστες όλα τα αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά.

«Ουσιαστικά είναι μία εφαρμογή που δίνει την απαραίτητη πληροφόρηση και ενημέρωση για την περιοχή και απευθύνεται τόσο στους επισκέπτες όσο και στους μόνιμους κατοίκους», τόνισε ο κ. Βαλσαμής, σημειώνοντας ότι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν επιχειρήσεις και εκδηλώσεις της περιοχής.

«Καθημερινά δεχόμαστε αιτήσεις για να προβληθούν επιχειρήσεις στο “Visitaristotelis” και έρχονται και αιτήματα για να προβάλουμε δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ. 
«Τώρα ξεκινάει το ταξίδι της εφαρμογής στον κόσμο και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη, αφού ήδη 150 χρήστες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα», πρόσθεσε.