Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας, διοργάνωσε στα Ν. Μουδανιά και στο Δημοτικό Θέατρο των Νέων Μουδανιών εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με θέμα τη Θράκη, του πρώην υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανιδη.
Μέσα από το βιβλίο-επιστημονική μελέτη του πρώην υπουργού, τ. βουλευτή Ροδόπης και επισκέπτη της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Στυλιανίδη με τίτλο «Θράκ-Το επόμενο βήμα». αναλύονται η συνθήκη της Λοζάνης, η σημερινή και η διαχρονική κατάσταση στη Θράκη, «τα δικά μας πάθη αλλά και τα καλά», η μετεξέλιξη της τουρκικής παρεμβατικότητας στην περιοχή και οι προτεινόμενες λύσεις, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τη Θράκη αλλά γενικότερα την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας μας .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής της ΝΔ Απόστολος Τζηρίτης,  ο πρώην βουλευτής Αθηναίος Φλωρίνης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Νίκος Χατζηαλέξης και τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.