Το Ντελίβερι πιστοποιητικών είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία απλή και παρέχεται δωρεάν, ξεκίνησε από 1 Ιουλίου με παράδοση των εγγράφων στα σπίτια, ή στον χώρο εργασίας των κατοίκων από τη δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων.   
Η λογική του νέου εγχειρήματος, όπως αναφέρεται από τον δήμο Τρικκαίων, είναι πολύ απλή: με τηλεφώνημα, αποστολή e-mail ή φαξ, ένας δημοτικός υπάλληλος σου φέρνει το πιστοποιητικό που χρειάζεσαι, στο σπίτι ή στο γραφείο. 
Η δράση αφορά τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων, που περικλείεται από τους 4 περιφερειακούς δακτυλίους. 
Προς το παρόν δίνονται τα εξής πιστοποιητικά : 1. Πιστοποιητικό γέννησης 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 3. Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων 4. Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών (κατά περίπτωση) 5. Ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως – γάμου – θανάτου  (μετά των σχετικών μεταβολών).
Αλλά όπως προαναφέραμε εκτός από την σύγχρονη μορφή εξυπηρέτησης του πολίτη, ο Δήμος Τρικκαίων – μετά  και τη δράση  “Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό”-  προχώρησε στη δημιουργία  στάσεων λεωφορείων που δροσίζουν… 
Η ιδέα για τη δημιουργία των σημείων δροσισμού προχώρησε με τη μετασκευή των στάσεων αστικής συγκοινωνίας κι έγινε με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αφού «η στάση δεν κόστισε περισσότερα από 200 με 300 ευρώ». 
«Τα σημεία τροφοδοτούνται με νερό από το δίκτυο ύδρευσης, λειτουργούν με μικρά συστήματα (σ.σ μπεκ) ψεκασμού και με το πάτημα ενός κουμπιού δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να πάρουν μια ανάσα για να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη». Τη  χρήση του συστήματος κάνουν μεν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά κυρίως οι νεαρότεροι που φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.