Από το Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής εξεδόθει ανακοίνωση σε σχέση με τις αλλαγές στην Α΄βαθμια εκπαίδευση στο Νομό
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Για ακόμα μια φορά η γνωστή γαλάζια μηχανή παραγωγής προβλημάτων ή παραποίησης της πραγματικότητας ξαναλειτούργησε, αυτή τη φορά εν χορώ και με κοινό παρανομαστή στελέχη της ΝΔ Χαλκιδικής, για τις αλλαγές στην Α’ βάθμια εκπαίδευση.
Την αρχή έκανε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο Αριστοτέλης” ο οποίος “είδε” υποβάθμιση, κατάργηση, συγχώνευση 19 (!) σχολείων, νηπιαγωγείων κλπ. Από κεκτημένη ταχύτητα την σκυτάλη άρπαξε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς που μίλησε και αυτός για υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας (;), σχεδόν ταυτόχρονα με τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής που είδε ολική καταστροφή της παιδείας (!). Φυσικά την ευκαιρία δεν έχασε και ο γνωστός πολιτευτής της ΝΔ Ευθ. Καρανάσιος που επί των ημερών του πραγματικά καταργήθηκαν σχολεία και απολύθηκαν δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί. Δυστυχώς, σε αυτόν ορυμαγδό ανακοινώσεων παρασύρθηκαν και ορισμένα ΜΜΕ και blogs του νομού, στήνοντας στον τοίχο την πραγματικότητα.
Όλοι οι παραπάνω θα είχαν αποφύγει τον επικείμενο διασυρμό αν είχαν κάνει κάτι πολύ απλό: να επικοινωνήσουν με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Χαλκιδικής ώστε να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την πραγματική διάσταση του θέματος και μετά να κάνουν μικροκομματική αντιπολίτευση:
– Κατ’ αρχάς ιδρύονται δυο νέες σχολικές μονάδες (6θέσιο Φλογητών και 4θέσιο Ν. Πλαγίων) μετά από πρόταση της Α’ Βάθμιας που έγινε δεκτή από το υπουργείο στη θέση του 10θέσιου δημ. σχολείου Φλογητών – Ν. Πλαγίων που καταργείται.
– Προάγεται το Ολοήμερο Σχολείο Ολυμπιάδας από 2θέσιο σε 3θέσιο.
– Μειώνονται οι οργανικές θέσεις 8 δημοτικών σχολείων και όχι 20 και μάλιστα μετά από εισήγηση της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής. Οι μειώσεις αυτών των θέσεων προκύπτουν είτε από την λειτουργικότητα (μετακινήσεις για ενίσχυση ή δημιουργία άλλων μονάδων), είτε λόγω μείωσης των μαθητών. Κάτι που αυτονόητα γίνεται σε όλη τη χώρα, αναλόγως των αναγκών που προκύπτουν για κάθε νέα σχολική χρονιά.
– Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω μειώσεων και  πάντα κατά την εισήγηση της Α’ Βάθμιας, ζητείται να ενισχυθούν 9 σχολικές μονάδες πράγμα που μελετά το υπουργείο.
– Λόγω έλλειψης νηπίων – και πάλι μετά από εισήγηση της Α’ Βάθμιας, συγχωνεύονται το 1θέσιο Νηπιαγωγείο Συκιάς με το 1θέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Συκιάς.
– Όσο αφορά το νηπιαγωγείο της Βάβδου, να πληροφορήσουμε τους διαμαρτυρόμενους, ότι είναι είναι κλειστό εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια (λόγω ανυπαρξίας νηπίων…).
Σημ: Σε όλες τις περιπτώσεις τονίζουμε ότι είναι προτάσεις της ίδιας της Α’ Βάθμιας…
Δυστυχώς για τη ΝΔ, τους πολιτευτές της από κάθε πόστο και θέση αλλά και την αντιπολιτευτική της τακτική, αυτή είναι η πραγματικότητα. Που όπως έχουμε ξαναπεί, θα την αναδεικνύουμε και θα την στοιχειοθετούμε, αφού πρώτα τους αφήνουμε να εκτίθεντε.
Ευτυχώς οι πολίτες γνωρίζουν πια τις απέλπιδες και γραφικές προσπάθειες των παραπάνω για “ντόρο”. Ευτυχώς γνωρίζουν και βιώνουν και τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, τουλάχιστον στην παιδεία και την υγεία. Το ίδιο και οι ίδιοι οι λειτουργοί τους.
Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής