Το 3ο “Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό” που γίνεται στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, μας προσκαλεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, 
για προβολές κάτω από τα αστέρια.

Μπροστά από το παλιό δημοτικό σχολείο η γραφική πλατεία του χωριού, θα μετατραπεί για τρεις βραδιές, από τις 14 έως 16 Ιουλίου 2017, σε μία υπαίθρια γιορτή του σινεμά με κλασικά έργα της 7ης τέχνης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το 3ο “Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό” κάνει πρεμιέρα με το γαλλικό φιλμ νουάρ “Ασανσέρ για Δολοφόνους” του Λουί Μαλ, μία ταινία σταθμό του παγκόσμιου κινηματογράφου. 
Ο μουσικός Παντελής Στόικος θα συνοδεύσει την προβολή με την τρομπέτα του, “συνομιλώντας” με τις θρυλικές τζαζ μελωδίες του Μάιλς Ντέιβις. 
Το Σάββατο, θα προβληθεί η σουρεαλιστική αμερικάνικη κομεντί “Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου” του Γούντι Άλεν και το Φεστιβάλ θα κλείσει με το γαλλικό μιούζικαλ “Οι Ομπρέλες του Χερβούργου” του Ζακ Ντεμί. 
Ως ειδική προβολή, φέτος επιλέχθηκε το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα “Meshes of the Αfternoon” των Μάγια Ντέρεν και Αλεξάντερ Χαμίντ, που θα “προλογίσει” το “Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου”.
Παράλληλα, το φεστιβάλ στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς, φιλοξενώντας το υποψήφιο για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους “4.1 Miles” της Δάφνης Ματζιαράκη και το βραβευμένο με Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας “Σύκο” του Νικόλα Κολοβού.
Τέλος, έργα από το αρχείο του φωτογράφου Κωνσταντίνου Πετρίδη θα εκτεθούν στα φυσικά τους σημεία, στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά και στον Παρθενώνα, αναδεικνύοντας τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο χρόνος στην καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής, των εθίμων και παραδόσεων αλλά και του ίδιου του τόπου.