Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου,  ο Δήμος Κασσάνδρας  πραγματοποιεί ενημερωτική καμπάνια για τους πολίτες της περιοχής  με θέμα την ανακύκλωση στη ζωή όλων .
Στόχος του Δήμου είναι η ενεργοποίηση των πολιτών,  για την  συμμετοχή ολοένα και περισσότερων δημοτών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την ανάδοχη εταιρεία καθαριότητας του Δ.Κασσάνδρας ENACTA.E και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Για το Δήμο Κασσάνδρας η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες. 
Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κινηθεί πάνω σε δυο βασικούς άξονες : πρωτίστως στη μετάδοση του μηνύματος για σωστή και αποδοτική ανακύκλωση συσκευασιών από αλουμίνιο, λευκοσίδερο, πλαστικό, γυαλί, χαρτίκαι δευτερευόντως στη καταγραφή των προβλημάτων που μπορεί να  αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες κατά την εκτέλεση του προγράμματος ανακύκλωσης. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού εντύπου, με χρήσιμες  πληροφορίες σχετικά με την Ανακύκλωση Συσκευασιών, γνωριμία με τους υπευθύνους ανακύκλωσης της εταιρίας ENACTA.Eμε σκοπό τη συνεχή καταγραφή των αναγκών και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών. 
Η ενημερωτική καμπάνια θα κλείσει με 2 εκδηλώσεις ανοιχτές προς το κοινό που θα λάβουν χώραστη Ν. Φώκαια τη Παρασκευή 14 Ιουλίου και στο Πευκοχώρι Σάββατο 15 Ιουλίου. 
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημέρωση, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς  και μεγάλους και πολλά αναμνηστικά δώρα.