Με ανακοίνωση του ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ενημερώνει τους κατοίκους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, ότι τα συνεργεία του θα προβούν στην άμεση απομάκρυνση  ομπρελών από τις παραλίες -οι οποίες παραμένουν συνεχώς στημένες και δεν αφαιρούνται όταν δεν γίνεται χρήση τους-. 
Στην ίδια ανακοίνωση η δημοτική αρχή, αναφέρει ότι έλαβαν  αυτή την απόφαση γιατί στις παραλίες υπάρχουν ομπρέλες που δένονται,  σε ημιμόνιμες εγκαταστάσεις με ένα σύνολο αντικειμένων -καθίσματα και ξαπλώστρες- ,τα οποία  κλειδώνονται  επάνω στις ομπρέλες και παραμένουν εκεί εικοσιτετράωρα, μέρες και μήνες . 
Προσπαθώντας λοιπόν να διατηρήσουμε τις παραλίες του Δήμου μας εύκολα προσβάσιμες σε όλους ο Δήμος έχει προβεί ήδη μία φορά σε ξήλωμα ομπρελών και το ίδιο θα κάνει και τις επόμενες μέρες.
Ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς με δηλώσεις του στο παρελθόν έχει τονίσει ότι οι παραλίες θα πρέπει να είναι ελεύθερες για όλους. 
Ο καθένας έχει δικαίωμα να τοποθετεί την ξαπλώστρα του αλλά δε μπορεί να δεσμεύει κομμάτι της παραλίας για όλη τη θερινή περίοδο. Φροντίζουμε οι παραλίες μας να είναι καθαρές και εύκολα προσβάσιμες σε όλους. Γι΄ αυτό το λόγο έχουμε τοποθετήσει σε καίρια σημεία τουαλέτες καθώς και αμαξίδια και τουαλέτες για ΑΜΕΑ.
Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε ότι όσοι επιθυμούν να πάρουν πίσω τυχόν ομπρέλες και ξαπλώστρες οι οποίες έχουν απομακρυνθεί τις προηγούμενες ημέρες από τις παραλίες του Δήμου μας μπορεί να απευθυνθεί στο αμαξοστάσιο των Ν.Μουδανιών, της Ν.Καλλικράτειας και της Ν.Τρίγλιας.