Καιρός σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου…καύσωνας σε όλη την Ελλάδα…

  «Κόκκινο» θα «χτυπήσει» και πάλι ο υδράργυρος σήμερα σε ορισμένες περιοχές της χώρας. 
  Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Τετάρτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας ενώ για την Μακεδονία και την Θράκη -όπου και εδώ θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες- ο καύσωνας θα είναι πιο ήπιος  .
  Για την Χαλκιδική γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου στη Χαλκιδική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους έως 39 βαθμούς Κελσίου. 
  Οι άνεμοι γενικώς θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι 3 με 4 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης .
  Σε ποιες περιοχές θα κτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος :
  1. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας
  Την Τρίτη (11/07/2017) στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη (12/07) και την Πέμπτη (13/07) τους 39 και 40 κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στις παραθαλάσσιες, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη 
  Την Τρίτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη τους 37 με 38 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  3. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές
  Την Τρίτη τους 31 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.