Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Χαλκιδική, πολλοί από τους παραθεριστές διέκοψαν προσωρινά τις διακοπές τους και επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής του μέσω της Ε.Ο Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης.
Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την ισχυρή βροχόπτωση, αλλά και κάποια τροχαία ατυχήματα δημιουργεί σε σημεία της Ε.Ο Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης, μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων και μια απόσταση που γίνεται το αργότερο σε δυο ώρες -κατά μέσο όρο-, χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερεις ώρες –σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην περιοχή της  ΕΡΤ.
Τα σημεία που παρουσιάζει πρόβλημα η Ε.Ο Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης στη κίνηση, είναι σε όλο σχεδόν το δεύτερο πόδι της Σιθωνίας και στην περιοχή της Καρδίας μέχρι την είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα αυξημένη είναι η κίνηση από Χανιώτη μέχρι Ποτίδαια και στα φανάρια της Νικήτης. 

Με δυσκολία επίσης, διεξάγεται η διέλευση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στο ύψος του Τσάνταλι και στην Καρδία. Στο ύψος του Cosmos, υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.


Λόγω των εντόνων καιρικών φαινομένων, που θα γίνουν εντονότερα τις επόμενες ώρες   ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικης κ. Γιώργος, συστήνει  στους πολίτες για τις επόμενες δέκα ώρες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.