Με ανακοίνωσή της η Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών θεωρεί πετυχημένη την πρώτη  «παρθενική» συμμετοχή των σκακιστών της  στον θεσμό της Α’ Εθνικής. 
Η ομάδα μας, μπορεί να μην είχε την εμπειρία και την ισχύ άλλων συλλόγων, όμως με όρεξη και μαχητικότητα κέρδισε θετικές εντυπώσεις και κατά γενική ομολογία δεν πέρασε απαρατήρητη.
Για πολλούς γύρους όμως, η ΣΑ Μουδανιών, η οποία ξεκίνησε με 2/2 νίκες, βρίσκονταν μέσα στην πρώτη 20αδα ή 10αδα, αντιμετωπίζοντας μερικές από τις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. 
Στους τελευταίους δύο γύρους, η έλλειψη εμπειρίας από ανάλογες διοργανώσεις έπαιξε ρόλο, και έτσι ίσως η τελική εικόνα «αδικεί» την προσπάθεια των παικτών.
Πρέπει να αναφερθεί ιδιαίτερα η απόδοση του Γαρβηίλ Οδυσσέα-Παναγιώτη, ο οποίος αγωνίστηκε στην αναπτυξιακή σκακιέρα («κάτω των 12 ετών»), σημειώνοντας 6,5 βαθμούς στους 7 αγώνες και κερδίζοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους παίκτες της κατηγορίας. 
Αυτό το αποτέλεσμα είναι δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει στον σύλλογο. Επίσης ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες μας κέρδισαν βαθμούς αξιολόγησης, αφού αντιμετώπιζαν καθημερινά αντίπαλους ισχυρότερους.