Μετά από συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων χρόνων ο Δήμος Νέας Προποντίδας με ιδιαίτερη ευαισθησία  και  φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ανακοινώνει σήμερα 
ότι είναι έτοιμο προς χρήση, ένα σημαντικό έργο για τα άτομα με αναπηρία. 
Πρόκειται για την εφαρμογή συστήματος υποδομής βασικού εξοπλισμού ΑΜΕΑ σε 9 παραλίες του Δήμου Νέας Προποντίδας. 
Ο εξοπλισμός αποτελείται από αμφίβια τροχήλατα οχήματα και ειδικούς διαδρόμους για πρόσβαση στο νερό ατόμων μειωμένης κινητικότητας καθώς και  τοποθέτηση χημικών τουαλετών στα αντίστοιχα σημεία. 
Η τοποθέτηση των διαδρόμων και των αμαξιδίων είναι πλησίον του ναυαγοσώστη και οι παραλίες στις οποίες έχει γίνει η τοποθέτηση είναι της Σαχάρας, Νέας Καλλικράτειας, Μυκονιάτικα, Αγίου Μάμα, Ποτίδαιας, Νέων Μουδανιών, Διονυσίου, Φλογητών και Νέων Πλαγίων.
“Η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες μας αποτελεί δικαίωμα αλλά και δείγμα πολιτισμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατορθώσαμε να δώσουμε στο Δήμο μας την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας κ.Εμμανουήλ Καρράς.
Παράλληλα λειτουργούν τουαλέτες ειδικών προδιαγραφών, σε 26 καίρια σημεία σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου μας με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Βασικό σημείο αποτελούν οι λαϊκές αγορές στις δύο μεγάλες δημοτικές ενότητες όπου έχουν τοποθετηθεί τουαλέτες, 4 στη Νέα Καλλικράτεια και 6 στη λαϊκή των Νέων Μουδανιών.
Όλες οι τουαλέτες καθαρίζονται ανελλιπώς καθημερινά.