Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου, με σύνθημα «Η ανάπτυξη του τουρισμού βασίζεται στις πλάτες των εργαζομένων».
Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, παρά τα συνεχή ρεκόρ εσόδων και επισκεψιμότητας στον τομέα του τουρισμού,  για τους ανθρώπους που δουλεύουν και για τις εργασιακές τους σχέσεις δεν έχει το παραμικρό θετικό αντίκτυπο, ενώ Θραύση κάνει στον τομέα του τουρισμού η ψευδώς δηλωμένη απασχόληση. 
Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων, το 60% των νέων συμβάσεων εργασίας είναι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ενώ στο χώρο του επισιτισμού ο ένας στους δύο εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος.
Σε έξαρση βρίσκεται, επίσης, το φαινόμενο να υπογράφονται συμβάσεις εργασίας για 1 ή 2 ημέρες ή με 4ωρη απασχόληση και να εργάζονται με ημερήσια απασχόληση έως και 12 ώρες, αλλά και ολόκληρη την εβδομάδα.
Οι άνθρωποι της  ΠΟΕΕ-ΥΤΕ κάνουν λόγο για εργοδοτική ασυδοσία, η οποία έχει επιφέρει απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, με την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα