Για το θέμα των δασικών χαρτών και με αφορμή την φημολογία περί τη νέας παράτασης στην προθεσμία των  ενστάσεων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βαλιάνος και με την ιδιότητα του και ως νομικός, έδωσε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Χαλκιδικής.
Ο κ. Βαλιάνος για το θέμα της παράτασης είπε ότι επίσημα δεν έχει δοθεί άλλη ημερομηνία πέραν της 27ης Ιουλίου, αλλά  πάρα τις αντιρρήσεις του κ. Φάμελλου διαφαίνεται ότι θα δοθεί νέα παράταση μέχρι 23η Σεπτεμβρίου με την τροπολογία που  στο… παρά πέντε περνά το υπουργείο Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες.
Για τους αγρότες, είπε ο κ.Bαλιάνος ειδικότερα, οι τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε διατάξεις της δασικής νομοθεσίας με την τροπολογία που κατατέθηκε, στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ αφορά όσους   έχουν εκχερσωμένη γη, στους δασικούς συνεταιρισμούς και σε μονάδες, οι οποίες όμως δεν έχουν αδειοδοτηθεί ακόμη λόγω διαφόρων εμπλοκών, αλλά και γενικότερα σε αγρούς που χαρακτηρίστηκαν δασικοί.
Με την τροπολογία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση έγκρισης επέμβασης στα δάση, στις δασικές και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, που εκχερσώθηκαν από το 1975 έως το 2007 για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς την απαιτούμενη άδεια της οικείας δασικής αρχής και καλλιεργούνται μέχρι σήμερα, δεν απαιτείται η τήρηση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων.
Παρόλα αυτά ο κ. Βαλιανος συνέστησε σε όλους να συνεχίσουν τις διαδικασίες ενστάσεων όπου υπάρχουν, αν και όπως είπε σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν ως αντικείμενο το θέμα των δασικών χαρτών πλέον γίνεται το αδιαχώρητο .