ΓενικάΘέμαΠολιτισμόςΧαλκιδική

«Απ’ το Χολομώντα στο Σαγγάριο…»… Εκδόθηκε το θεατρικό έργο

Εκδόθηκε το θεατρικό έργο του Χρήστου Φυλαχτού «Απ’ το Χολομώντα στο Σαγγάριο…», πρόκειται  για το δεύτερο θεατρικό του έργο, μετά το «Στου Τσαμ’ τα χρόνια», με περιεχόμενο ιστορικό.
Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο συγγραφέας, μέσα από τη δράση των ηρώων του έργου ξαναζωντανεύουν η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας…
Τα γεγονότα διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια και μετά την Μικρασιατική καταστροφή. 
Ο ήρωας του έργου ο Νάσος, ένας ντόπιος κτηνοτρόφος, που δεν είχε φύγει ποτέ από τον τόπο του αλλά ονειρευόταν να γνωρίσει τον κόσμο συμμετέχει στο ελληνικό στράτευμα και από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά το ταξίδι του προς την Ξάνθη, το Διδυμότειχο, την Αδριανούπολη, την Καλλικράτεια, τα Μουδανιά. 
«Μέσα από τη ζωή του Νάσου θα γίνουμε για λίγο θεατές της φρίκης του πολέμου και της δυστυχίας… Θα φέρει μαζί του στο ταξίδι της επιστροφής όλο το δράμα των προσφύγων… στον νέο τόπο εγκατάστασης ο Νάσος θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τις άγνωστες τότε περιοχές της Χαλκιδικής που σήμερα έχουν μετατραπεί σε πασίγνωστα τουριστικά θέρετρα… θα βιώσουμε τις δυσκολίες αποδοχής αυτών των ανθρώπων από τον ντόπιο πληθυσμό…» αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο συγγραφέας. Μέσα από τη δράση των ηρώων του έργου ξαναζωντανεύουν η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας.
Το έργο έχει ήδη γίνει γνωστό στο κοινό της Παλαιόχωρας, μιας και το ανέβασαν ήδη δύο φορές οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων 2016 – 2017 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενθουσιάζοντας και συγκινώντας τους θεατές.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close