«Αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι δύο μαζί μιλάμε για εκείνη ως μητέρα», αναφέρει ο πρίγκιπας Χάρι στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Diana, Our Mother: Her Life and Legacy (Νταϊάνα, Η μητέρα μας: Η ζωή της και η κληρονομιά της).
Το ντοκιμαντέρ μιλά για τη σχέση της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών με τους δύο γιους της, προτού εκείνη φύγει από την ζωή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, μετά από το επίμονο κυνήγι των παπαράτσι.
Στο ντοκιμαντέρ, που αναμένεται να προβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV μέσα στον μήνα ενώ αργότερα θα προβληθεί επίσης σε ΗΠΑ και Καναδά, οι δύο πρίγκιπες εικονίζονται να ξεφυλλίζουν άλμπουμ με οικογενειακές φωτογραφίες.
«Φυσικά, ως γιος θα πω ότι ήταν η καλύτερη μαμά στον κόσμο. Μας πλημμύρισε με αγάπη, αυτό είναι σίγουρο», αναφέρει ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ προσθέτει κρατώντας μία φωτογραφία στην οποία η μητέρα του είναι έγκυος στον Χάρι: 
«Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, είμαστε και οι δύο σε αυτή την φωτογραφία, εσύ είσαι μέσα στην κοιλιά».
Τον περασμένο Απρίλιο, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο 32χρονος πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι ο αδελφός του τον προέτρεψε να ζητήσει βοήθεια μετά από είκοσι χρόνια πάλης με το «απόλυτο χάος», καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολευόταν να ξεπεράσει τον θάνατο της μητέρας του και έκρυβε τα συναισθήματά του.