Λήγει αύριο Πέμπτη, 27 Ιουλίου, η προθεσμία για την εγκατάσταση συσκευών αυτόματων συναλαγών, POS, για 400.000 επιχειρήσεις. 
Ωστόσο, αντιμέτωποι με πρόστιμο της τάξεως 1.500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) εντός της προθεσμίας, η οποία εκπνέει αύριο. 
Οι ελεγκτικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προμηθευτεί POS οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να το κάνουν. 
Στις επόμενες ώρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες, όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει POS. 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το αδιαχώρητο στις τράπεζες από επαγγελματίες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα μηχανήματα. Το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ, ωστόσο εάν κάποιος το πληρώσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα, θα καταβάλει 750 ευρώ. 
Eπισημαίνεται ότι εάν μία επιχείρηση προχώρησε σε έναρξη δραστηριότητας από τις 27 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου, θα πρέπει να εγκαταστήσει POS το αργότερο έως τις 27 Αυγούστου 2017.
Όποια επιχείρηση πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από τις 28 Ιουλίου και μετά θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS εντός 30 ημερών από την έναρξη δραστηριότητας