Η Google ενεργοποίησε και στη χώρα μας τις πληροφορίες traffic για το Google Maps. 
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από το κινητό και το tablet σου, μπορείς πλέον να βρεις πληροφορίες για την κίνηση των δρόμων, ώστε να αποφύγεις μία διαδρομή ή να επιλέξεις μία άλλη με λιγότερη κίνηση. 
Η υπηρεσία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους real-time traffic, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθήσεις σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους στους οποίους πρόκειται να κινηθείς ή ήδη κινείσαι.
Πώς λειτουργεί
Η υπηρεσία λειτουργεί αναλύοντας τοποθεσίες μέσω GPS οι οποίες μεταδίδονται στην Google μέσω των κινητών τηλεφώνων  ή των tablet των άλλων χρηστών. Έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα των συσκευών, με ενεργοποιημένο το GPS,  που κινούνται σε ένα δρόμο, μπορεί να δείξει στο χάρτη των Maps αν υπάρχει κίνηση ή όχι. 
Μέχρι στιγμής η υπηρεσία real – time traffic της Google – Maps, είναι διαθέσιμη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη σε όλα τα εθνικα δικτυα καθώς επίσης και στους κεντρικούς δρόμους πόλεων της επαρχίας. 
Πλέον αν πάτε στο μενού του Google maps και πατήσετε την επιλογή «Κυκλοφορία» (traffic) που έχει σαν σήμα ένα φανάρι κυκλοφορίας θα δείτε τους δρόμους να χρωματίζονται ανάλογα με την κίνηση τους. 
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις κινητές συσκευές των χρηστών και είναι ο καταλληλότερος σύμβουλος ώστε να ξέρετε αν θα ξεκίνησετε το ταξίδι σας ή όχι και κατά πόσο αυτό θα είναι εύκολο.