Ένα θαύμα της μηχανικής είναι η γέφυρα Όρεσουντ, μια γέφυρα οκτώ χιλιομέτρων, που καταλήγει σε ένα τεχνητό νησί, όπου μετατρέπεται σε τούνελ μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων και συνδέει την Δανία με την Σουηδία.

Ειδικότερα η γέφυρα Όρεσουντ, συνδέει την Κοπεγχάγη με την πόλη Μάλμε στη Σουηδία άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2000, έχει μήκος οκτώ χιλιόμετρα και καταλήγει σε ένα τεχνητό νησί, που μετατρέπεται σε τούνελ μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων.

Η μοναδική αυτή γέφυρα, καθώς και το τούνελ, σχεδιάστηκαν από την εταιρεία Cowi, που έχει την έδρα της στη Δανία, βασικός αρχιτέκτονας ήταν ο George Rotne.

Η γέφυρα και το τούνελ διασχίζουν το στενό του Όρεσουντ και η διαχείρισή τους γίνεται από κοινού από την Δανία και την Σουηδία, ενώ για την διέλευση της γέφυρας πληρώνονται διόδια.

Η γέφυρα Όρεσουντ είναι καλωδιωτή και διαθέτει δύο πυλώνες ύψους 204 μέτρων, οι οποίοι στηρίζουν το άνοιγμά της, που έχει μήκος 490 μέτρα. Στο άνω επίπεδο της γέφυρας υπάρχει αυτοκινητόδρομος ενώ κάτω από την γέφυρα περνάει σιδηρόδρομος. Τα περισσότερα τμήματα της γέφυρας κατασκευάστηκαν στην στεριά και μεταφέρθηκαν στο σημείο με πλωτούς γερανούς, ενώ οι δύο πυλώνες της κατασκευάστηκαν επί τόπου.

Η γέφυρα και το τούνελ ενώνονται με το τεχνητό νησί Peberholm, το οποίο έχει μετατραπεί σε έναν μικρό παράδεισο με περισσότερα από 500 είδη φυτών και πολλά πουλιά, καθώς και ένα σπάνιο είδος βατράχου.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν τον σιδηρόδρομο παρά τον αυτοκινητόδρομο για τις μετακινήσεις τους στις δύο χώρες και το ταξίδι με το τρένο από την πρωτεύουσα της Δανίας στο Μάλμε της Σουηδίας έχει διάρκεια μόλις 35 λεπτά!