Η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ίσως το πιο κλασσικό έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου και στο αμφιθέατρο της Σίβηρης αύριο  Κυριακή 13 Αυγούστου.
Η παράσταση διανθίζεται από την πρωτότυπη μουσική-ειδικά για την παράσταση- του Σταμάτη Κραουνάκη σε μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και με πρωταγωνιστές τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ρόλο του Αγαμέμνονα και Αχιλλέα, την Αθηνά Μαξίμου να γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και τη Λένα Παπαληγούρα σαν Ιφιγένεια και Πρεσβύτης.
Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.
Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.