Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Μανώλης Καρράς, με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πολιτική Χαλκιδική» και στη Σουζάνα Καζάκα, δήλωσε ότι την «Ανάπτυξη των Νέων Μουδανιών» η Δημοτική Αρχή της πόλης την έχει σχεδιάσει με Έργα και όχι με Λόγια.

Το πρώτο έργο στο οποίο αναφέρθηκε ο κος Καρράς, από τις 5 μεγάλες παρεμβάσεις, είναι η ανάπλαση της περιμετρικής ζώνης του Ανοιχτού Θεάτρου που εφάπτεται του Εμπορικού Κέντρου , έκτασης 15 στρεμμάτων.

Στο χώρο αυτό θα λειτουργήσει πάρκινγκ επιβατικών αλλά και μεγάλων οχημάτων, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν χώροι ψυχαγωγίας, αλλά και δραστηριοτήτων αναψυχής, για όλη την οικογένεια με παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου και αναψυκτήρια.

Με το έργο αυτό θα έχουμε και μια διεύρυνση αρκετών μέτρων της προβλήτας των Μουδανιών, που θα ανοίξει και θα αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Ένα δεύτερο έργο το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο μελέτης και αναμένεται να δημοπρατηθεί ύψους 5.000.000ευρω, είναι η ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης των Μουδανιών, το οποίο έχει επεκταθεί και χρειάζεται απαραίτητα αυτά τα έργα για την διευκόλυνση των πολιτών .

Ο κος Καρράς, στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε δυο ακόμη έργα που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή και έχουν να κάνουν το μεν πρώτο, με την ανάπλαση του Δυτικού Μετώπου των Μουδανιών στην χερσαία ζώνη του Λιμενικού Ταμείου, που πλέον είναι «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο» και το δεύτερο μεγάλο έργο πνοής για την πόλη την ασφαλτόστρωση όλης της πόλης των Μουδανιών.

Ειδικότερα η ασφαλτόστρωση όλης της πόλης των Μουδανιών θα γίνει στην “εντός σχεδίου πόλη”, όπου θα αποκολληθεί όλη η άσφαλτος του οδοστρώματος του εσωτερικού δικτύου του πολεοδομικού συγκροτήματος και θα τοποθετηθεί καινούργιος ασφαλτοτάπητας .

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος, ανάφερε  χαρακτηριστικά  τους δυο κεντρικούς δρόμους της πόλης με «υψηλή όχληση», την οδό Θεσσαλονίκης και την Παναγίας Κορυφινής, δυο κεντρικούς άξονες των Μουδανιών, στους οποίους θα γίνουν ριζικές αναπλάσεις με καινούργια πεζοδρόμια και νέο ηλεκτροφωτισμό.

Γιατί εδώ δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης, σε όλο το ηλικιακό φάσμα, εδώ είναι οι Εκκλησίες, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια το Κέντρο Υγείας… με την ανάπλαση αυτών των περιοχών κατέληξε ο κος Καρράς, θα διευκολυνθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων και θα δοθεί μια άλλη πνοή στην πόλη…

τα έργα θα κάνουν την πόλη πιο επισκέψιμη, πιο ανθρώπινη πιο υποφερτή για τους κατοίκούς της και για τους επισκέπτες…

ευελπιστώ και αγωνίζομαι μέσα στο 2018, όλα αυτά τα έργα που σας ανέφερα να υλοποιούνται για το καλό όλων.