Η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών επικράτησε στα πέναλτι της Κροατίας με 5-3 (7-7 κ.δ.) και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Φτιαγμένοι για την κορυφή του κόσμου οι Έλληνες… κουρσάροι! Μετά την μεγαλειώδη νίκη χθες κόντρα στο μεγαθήριο Σερβία μέσα στο σπίτι της για τον ημιτελικό, τα παλικάρια του Τεό Λοράντου «πάτησαν» απόψε και την Κροατία στα πέναλτι με 5-3 (7-7 κ.δ.) και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Οι τρομεροί και ψυχωμένοι Έλληνες πολίστες, γεμάτοι αστείρευτο ταλέντο και τεράστιες δυνατότητες, γράφουν ακόμα μια χρυσή σελίδα του αθλήματος αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία).
Πηγή: ΑπΕ-ΜπΕ