Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου, όσοι βρεθούν στη “Γιορτή του Σταφυλιού και του Κρασιού” στο Κάτω Σχολάρι Θέρμης  θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα σταφύλια του τόπου Ροζακί, Βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και δοκιμάσουν κρασί από τα σταφύλια της περιοχής.

Παράλληλα και φέτος οι εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή για το εορταστικό διήμερο, θα πάρουν δωρεάν σταφύλια και κρασί , προκειμένου να γευτούν τις εξαιρετικές ποικιλίες του Κάτω Σχολαρίου.

Τη γιορτή του σταφυλιού και φέτος θα πλαισιώσουν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με τη συνοδεία πολλαπλών χορευτικών σχημάτων.

Η φετινή γιορτή συμπληρώνει 39 χρόνια , καθώς ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν μέχρι και τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών. Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδωνεπισκεπτών.

Και φέτος οι καλλιεργητές της περιοχής θα πάρουν μέρος στην έκθεση της ποιότητας ,που θα διεξαχθεί στο χώρο της εκδήλωσης , όπου, όπως είναι γνωστό εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.

Τη γιορτή, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θέρμης ,η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ,η Τοπική Κοινότητα, ο Σύλλογος Πολιτισμού Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου και ο Α.Μ.Ο Κ. Σχολαρίου .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ