Μια τετραμελής οικογένεια Ελλήνων είναι μέσα στους τραυματίες του τρομοκρατικού κτυπήματος .Τα δυο παιδιά και η μητέρα είναι πιο σοβαρά.

Από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης υπάρχουν 20-25 τραυματίες σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, η αστυνομία της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε επίσης την ύπαρξη ενός νεκρού.

Το όνομα και τη φωτογραφία του άνδρα που φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στους πεζούς στη La Rampla στη Βαρκελώνη έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική πολιτοφυλακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα νοικιάστηκε στο όνομα του Driss Oukabir (Ντρις Ουκαμπίρ), από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada.

Σύμφωνα με περιγραφές των αστυνομικών, ο οδηγός του μικρού φορτηγού ήταν διαμετρήματος 1,70μ. και φορούσε λευκό πουκάμισο.

Ο δράστης, αφού επιτέθηκε στους πεζούς, διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται από την αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται να είναι εκείνος που έχει εισβάλει στο τουρκικό εστιατόριο, 200 μέτρα απόσταση από το σημείο της επίθεσης στη La Rampla.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και συνεργάτης.