Την Χαλκιδική επισκέπτεται από το πρωί η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού – αρχαιολόγος κ. Μαρία Ανδρεάδη Βλαζάκη, με κλιμάκιο στελεχών και συνεργατών της, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που έγκεινται στην αρμοδιότητά της, για την Χαλκιδική.

Το πρόγραμμα της κ. Βλαζάκη κατά την διάρκεια του οδοιπορικού στη Χαλκιδική έχει τρεις κομβικούς σταθμούς , οι δυο ήδη πραγματοποιήθηκαν στα Πετράλωνα και στο «Σπήλαιο των Πετραλώνων», και στον Πολύγυρο όπου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο και μετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Πολυγύρου την κ. Μαρία Παπαδημητρίου που εκπροσώπησε τον Δήμο Κασσάνδρας και υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη πολιτισμού.

 

Η κα Μαρία Παπαδημητρίου που εκπροσωπεί τον Δήμο Κασσάνδρας ενημέρωσε την Γ. Γραμματέα για τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Κασσάνδρας και ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αναστήλωση του πύργου της Φώκαιας.

Είπε πως ο Δήμος Κασσάνδρας είναι σε θέση και μπορεί να στηρίξει οικονομικά σε επίπεδο μελετών αλλά και σε ότι άλλο ζητηθεί για το έργο, τόνισε επίσης τις άριστες σχέσεις του δήμου με την αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψή της στα Πετράλωνα και στο «Σπήλαιο των Πετραλώνων» ξεναγήθηκε στους χώρους του σπηλαίου, από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας κο Ανδρέα Ντάρλα.

Κατά την έξοδο της η κ. Βλαζάκη δήλωσε στην «Πολιτική Χαλκιδική» και στη Σουζάνα Καζακα, ότι το σπήλαιο είναι ένας καταπληκτικός χώρος, με άριστες υποδομές οι οποίες όμως είναι πλέον 50 χρονών και χρήζουν ανανέωσης και συντήρησης …

Ο Δήμαρχος κος Αστέριος Ζωγράφος τόνισε στην Γ. Γραμματέα την αναγκαιότητα λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης που είναι το μοναδικό και της Χαλκιδικής…

Την κ. Βλαζάκη συνοδεύουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη η οποία τόνισε πόσο σημαντική για την Χαλκιδική είναι η επίσκεψη αυτή…

 

Την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού συνόδευε και συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κος Στέλιος Παπαματθαίου ο οποίος ανέφερε για την επίσκεψη…

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Πολύγυρο η Γ.Γραμματέας θα συνεχίσει στην Ουρανούπολη, όπου θα δει τον Δήμαρχο και τον Πύργο του Προσφορίου.