η κα. Μαρία Ανδρεάδη Βλαζάκη,ο κος Ανδρέας  Ντάρλας, η  κα. Ιγγλέζη και ο κος Στέλιος Παπαματθαίου.

Συνεχίζεται το οδοιπορικό ενημέρωσης και καταγραφής στην Χαλκιδική της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού – αρχαιολόγου κ. Μαρίας Ανδρεάδη Βλαζάκη, αυτήν την ώρα ολοκληρώθηκε η επίσκεψή της στα Πετράλωνα και στο «Σπήλαιο των Πετραλώνων» όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους του σπηλαίου, από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας κο Ανδρέα Ντάρλα.

Κατά την έξοδο της η κ. Βλαζάκη δήλωσε στην “Πολιτική Χαλκιδική” και στη Σουζάνα Καζακα, ότι το σπήλαιο είναι ένας καταπληκτικός χώρος, με άριστες  υποδομές οι οποίες όμως είναι πλέον 50 χρονών και χρήζουν ανανέωσης και συντήρησης .

Το Υπουργείο και η Υπουργός γνωρίζει την κατάσταση και είναι προγραμματισμένη η παρέμβαση η οποία και θα καλυφτεί από ιδίους πόρους.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε παρεμβάσεις όπου απαιτούνται σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή την ώρα η κ.Βλαζάκη αναχώρησε  για τον δεύτερο σταθμό του οδοιπορικού στη Χαλκιδική, τον Πολύγυρο, όπου πρώτα θα επισκεφτεί τον Δήμαρχο της πόλης προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της και στην συνέχεια θα δει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

Αφού ολοκληρωθεί η επίσκεψη στον Πολύγυρο η Γ.Γραμματέας  θα συνεχίσει στην Ουρανούπολη, όπου θα δει τον Δήμαρχο και τον Πύργο του Προσφορίου.

Την κ. Βλαζάκη συνοδεύουν κλιμάκιο του Υπουργείου αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από την Χαλκιδική είναι μαζί της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κος Στέλιος Παπαματθαίου.