Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η επίσκεψη οδοιπορικό καταγραφής- ενημέρωσης στη Χαλκιδική, της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού – αρχαιολόγου κ. Μαρίας Ανδρεάδη Βλαζάκη, η οποία συνοδεύεται από κλιμάκιο στελεχών και συνεργατών της, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που έγκεινται στην αρμοδιότητά της στην περιοχή.

Το πρόγραμμα της κ. Βλαζάκη είχε τρεις κομβικούς σταθμούς, χθες επισκέφτηκε τα Πετράλωνα και το «Σπήλαιο των Πετραλώνων», τον Δήμο Πολυγύρου, όπου είχε σύσκεψη με τον Δήμαρχο και επίσκεψη στο «Αρχαιολογικό Μουσείο» της πόλης και τέλος τον Δήμο Αριστοτέλη, όπου σήμερα συναντάτε με τον Δήμαρχο και στελέχη Πολιτισμού της περιοχής καθώς επίσης επισκέπτεται πολιτιστικά σημεία της περιοχής.

Ήδη η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού στο Δήμο Αριστοτέλη συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο επισκέφτηκε πρώτα την Μονή Ζυγού στα σύνορα με το Άγιο Όρος, όπου και ενημερώθηκε για τα θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε ο Αρχαιολογικός χώρος να λειτουργεί κανονικά.

Στη συνέχεια η κ. Βλαζάκη με το κλιμάκιο πέρασαν στο νησί της Αμμουλιανής όπου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο  των Μοναστηριακών κτιρίων αλλά και τα του εποικισμού, για τα οποία συνέστησε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την υπηρεσία Νεοτέρων Αρχαιοτήτων προκειμένου να υπάρξει  αξιοποίηση τους.

Στην συνέχεια η Γ. Γραμματέας με το κλιμάκιο μετέβησαν στην Ουρανούπολη, όπου και επισκέφτηκε τον Πύργο του Πορφύριου .

Εδώ ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα ύπαρξης προσωπικού φύλαξης προκειμένου να γίνει επισκέψιμος ο Πύργος σύμβολο όλης της περιοχής, αλλά και για επιμέρους θέματα που αφορούν την κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του μνημείου.