Το όνομα του Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Time με τα “εκατό άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως”.

Ο Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν είναι ο συγγραφέας του «Game of Thrones» -μόλις ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος του σίριαλ- κερδίζει 15 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς στην HBO… κερδίζει επίσης άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τα δικαιώματα των βιβλίων του…

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος, ιδιοκτήτης σήμερα ενός δικτύου αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων – στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματα από διάφορα προϊόντα που σχετίζονται με τα βιβλία του και την τηλεοπτική σειρά – έζησε μετρημένα παιδικά χρόνια και το κυριότερο ζει σήμερα μια πολύ μετρημένη ζωή.

Ο Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν γεννήθηκε στο Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ, το 1948, τον μεγάλωσε η μητέρα του, η Μάργκαρετ και ο λιμενεργάτης πατέρας του, ο Ρέιμοντ Μάρτιν.

Ζούσαν σε σπίτι οικογένειας χαμηλών εισοδημάτων, αυτοκίνητο δεν είχαν (στις ΗΠΑ, είναι αδιανόητο να μην έχεις αυτοκίνητο). Μικρός, άρχισε να γράφει ιστορίες που πουλούσε στα παιδάκια της γειτονιάς. Ιστορίες για τέρατα και μυθικούς κόσμους στους οποίους οι κάτοικοι ήταν χελώνες. Διάβαζε μανιωδώς κόμικς. Καταβρόχθιζε τα κόμικς της Marvel.

Το «Game of Thrones», πρώτο βιβλίο της σειράς «A Song of Ice and Fire», εκδόθηκε το 1996. Λόγω της επιτυχίας αυτής της σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας κέρδισε το παρατσούκλι «Ο Αμερικανός Τόλκιεν». Το 2011, η σειρά προσαρμόστηκε για την τηλεόραση από την HBO.