Eξατομικευμένες διακοπές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους προτιμούν οι σύγχρονοι γερμανοί τουρίστες, εγκαταλείποντας το πρότυπο διακοπών της περασμένης 20ετίας και αναγκάζοντας τις τουριστικές επιτροπές των προορισμών να προσαρμόσουν το προϊόν τους στα νέα ζητούμενα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του fvw, η Γερμανία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, κάνει κράτηση διακοπών βάσει πολύ συγκεκριμένων προτιμήσεων, και η ερώτηση στο μέλλον θα είναι «Ποιά εμπειρία μπορώ να ζήσω στις διακοπές με αυτά τα χρήματα;», εκτιμά ο διευθυντής κεντρικής Ευρώπης της Pro Colombia, Jewgeni Patrouchev.Μέλη τουριστικών επιτροπών σε διάφορους προορισμούς εκτιμούν ότι η τάση για εξατομικευμένες διακοπές θα συνεχισθεί και τα παραδοσιακά πρότυπα διακοπών θα ξεπερασθούν.

Τα ταξίδια οργανώνονται σε πιο εξατομικευμένη βάση και οι επισκέπτες αναζητούν πιο αυθεντικές και νέες εμπειρίες, αναφέρει το μέλος της τουριστικής επιτροπής της Κροατίας, Romeo Draghiccio.Ακομη και οι τουρίστες που προτιμούν διακοπές παραλίας ενδιαφέρονται πια περισσότερο για δραστηριότητες εκτός του ξενοδοχείου και μακριά από την παραλία, για εξερεύνηση του προορισμού.

Η χαλάρωση είναι σημαντική για τις πρώτες ημέρες των διακοπών, όμως στη συνέχεια, οι ταξιδιώτες επιθυμούν να έχουν άλλες εμπειρίες, τόνισε η κ. Hanna Kleber, πρόεδρος της ένωσης τουριστικών επιτροπών Γερμανίας, Corps Touristique.Tα μακρινά ταξίδια παρουσιάζουν άνθιση στη γερμανική τουριστική αγορά, όπως και η κρουαζιέρα και τα ταξίδια πόλης.

Αναλογούν μόλις στο 8% του συνόλου των ταξιδίων, όμως ανέρχονται σε 5,3 εκατ. Οι Γερμανοί αναζητούν νέους προορισμούς και ελκύονται από την προοπτική ταξιδίων σε λιγότερο γνωστούς μακρινούς, καθιστώντας την παραδοσιακή μπροσούρα με διακοπές παραλίας ανεπαρκή, επισημαίνει η κ. Kleber.Δε μιλούμε πια για χειμερινές ή οικογενειακές διακοπές.

Η Ελβετία έχει 15 θεματικές μορφές τουρισμού, από τον τουρισμό υγείας μέχρι την ποδηλασία. Για εμάς, οι διακοπές στη φύση και οι διακοπές δραστηριοτήτων είναι πιο σημαντικές πια σε σχέση με το «ήλιος-θάλασσα», επισημαίνει ο João Sampaio e Castro από την επιτροπή Turismo de Portugal. Αυτός είναι ο λόγος που η Μαδέρα είναι κορυφαίος προορισμός της Πορτογαλίας για τους Γερμανούς τουρίστες.

Η Γερμανία κατέγραψε 48 εκατ. διακοπές (5 ημερών και άνω) στο εξωτερικό το 2016, δηλαδή το 70% εκ των 69 εκατ. διακοπών που έκαναν συνολικά οι Γερμανοι το ίδιο έτος.

Πηγή: Τουριστικά Νέα- tornosnews