Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κάτοικοι της Ιερισσού, τιμούν το «Γενέσιο της Θεοτόκου» πολιούχου του τόπου που εορτάζεται από την Εκκλησία μας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Την παραμονή της γιορτής, αφού εψάλλη ο Μεγάλος εσπερινός παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Ζουμπά, των αντιδημάρχων κ.Αργύρη Τσακνή και κ.Δημήτρη Ψιλιάγκου,

της Πρόεδρου του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου κ. Ελένης Παναγιωτοπούλου, του κ. Χριστόδουλου Γιουβανάκη, της Πρόεδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αικατερίνης Μήτρου ,

έγινε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας και στη συνέχεια οι πιστοί είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας.

 

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι φέτος στον εορτασμό δεν μπόρεσε να παραστεί ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, λόγω ασθενείας.

Ανήμερα της γιορτής μετά τη Θεία Λειτουργία , έγινε «κουρμπάνι» για τους πολυπληθείς επισκέπτες και εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι το «κουρμπάνι» και τα «κεράσματα» ήταν μια προσφορά αγάπης από τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: Μαίρη Στεργίου