Οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να δουν το υπερσύγχρονο βαγόνι και να το επισκεφτούν κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται ήδη, ως έκθεμα, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο κόσμος ήδη δείχνει έντονο ενδιαφέρον… όλοι το  επεξεργάζοντε και αυτό που διακρίνουν είναι οτι δεν υπάρχει θέση μηχανοδηγού, ενώ στα τοιχώματά του υπάρχουν χάρτες με τις διαδρομές, όπου περιλαμβάνονται και αυτές της επέκτασης προς την Καλαμαριά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, πρόκειται για βαγόνι υπερσύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς οδηγό. Το συγκεκριμένο βαγόνι θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά το 2019 και εμπορικά το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζονται…

Στον Σταθμό «Αρετσού», έφτασε ο μετροπόντικας «Έλλη» (TBM), περίπου 110 ημέρες μετά την έναρξη του ταξιδιού από το σταθμό της Μίκρας, είναι ο τρίτος κατά σειρά σταθμό της γραμμής της επέκτασης του μετρό προς Καλαμαριά (Τσιγγιρίδου και Αγίου Νικολάου),