Η εικόνα σε σχέση με τα κενά είναι θολή, διότι ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν κενά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Αριστοτέλης» ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, υποστηρίζει ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού υπάρχουν εκπαιδευτικοί και είναι πλήρως στελεχωμένες με εξαίρεση ορισμένες εκκρεμότητες που θα διευθετηθούν όμως άμεσα.
Ειδικότερα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των προσλήψεων αναπληρωτών από το υπουργείο Παιδείας, στη Χαλκιδική προσελήφθησαν συνολικά 103 εκπαιδευτικοί για Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού.
Από την αντίπερα όχθη του θέματος όμως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», υποστηρίζει ότι υπάρχουν 68 κενά σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και πιο συγκεκριμένα από το σύστημα εκπαίδευσης του Νομού λείπουν 45 δάσκαλοι και 23 νηπιαγωγοί.
Ειδικότερα υπάρχουν ελλείψεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και συγκεκριμένα εντοπίζονται συνολικά 48 κενά θεατρικής αγωγής, εικαστικών και μουσικής, ενώ 15-20 κενά αφορούν την παράλληλη στήριξη.
Σε ότι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι εκπρόσωποι του χώρου δήλωσαν ότι ομαλά αναμένεται να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος για Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στη Χαλκιδική.