Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, 1.300 μητέρες δικαιούνται επίδομα 1000 ευρώ.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, οπότε καλό είναι να γνωρίζετε εάν το δικαιούστε.Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης ή σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Στις 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί επίδομα 1.000€.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει επίσης ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.300, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν πάντως οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στα προγράμματα των προηγουμένων ετών.

Κείμενο επιμέλεια : συντακτική ομάδα «Πολιτική Χαλκιδική»