Από σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου πρόκειται να γίνει η επανέναρξη των εργασιών του έργου “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ” το οποίο προβλέπει εργασίες που αφορούν την ανακατασκευή της οδού Κοττάκου από το ύψος της οδού Οσίας Παρασκευής έως την οδό Μυκονιάτη καθώς και της οδού Πιτσούλη από το ύψος της οδού Χατζηαργυρού έως την οδό Οσίας Παρασκευής.

Στα όρια των οδών στις οποίες προβλέπονται οι ανωτέρω εργασίες θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες πινακίδες σήμανσης, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Επίσης από σήμερα  στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ” επίκειται αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στην οδό Αγίου Γεωργίου του οικισμού Ν. Μουδανιών σε όλο το μήκος της.

Ειδικότερα , πρόκειται να γίνουν εργασίες οδοποιίας στην υπάρχουσα ασφαλτική στρώση και να καθαιρεθεί τμήμα της σκυροδετημένης υποδομής αυτής. Εν συνεχεία θα εφαρμοστεί η απαιτούμενη ασφαλτική στρώση. Η εν λόγω εργασία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών οι διασταυρώσεις θα αφεθούν ανοιχτές για να πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων από και προς την παραλιακή οδό, ενώ οι πινακίδες σήμανσης θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία εκτός του χώρου του έργου.

Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει ο αποκλεισμός τμήματος της οδού Τζαβούρα ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής του οδοστρώματος από γρανιτοκυβόλιθο και ανάπλασης των πεζοδρομίων αυτού.
Μέχρι σήμερα, στη περιοχή του Ελαιώνα κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο τμήμα των έργων αποχέτευσης ομβρίων ενώ συνεχίζεται η κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων καθώς και οδοστρωσίας με θραυστό υλικό.

γράφει και επιμελείται συντακτική ομάδα