Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη των 22 κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής, που κατηγορούνται ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που έγιναν το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.
Στην εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης αυτήν την ώρα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι μάρτυρες κατηγορίας ο ένας μετά τον άλλο διαφοροποιούν ή αναιρούν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τις 10 Μαΐου 2018 η δίκη των 26 πολιτών που κατηγορούνται για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά».
Οι 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», αφορά μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς εκατονταδες πολιτες και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους πολίτες.

φωτογραφίες Twitter Chris Avramidis