Το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Δήμου Κασσάνδρας, εξελίσσεται τώρα  στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής.

Οι αναρριχητές ήδη κάνουν τις πρώτες παράτολμες αλλά απόλυτα ασφαλείς αναρριχήσεις στο βράχο της Αγίας Παρασκευής στη  διοργάνωση που είναι η πρώτη του είδους και γίνεται στο Δήμο Κασσάνδρας και τη Χαλκιδική .

Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε από χθες είχε με ξενάγηση στον χώρο του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρών Αγίας Παρασκευής και παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες (spa, υδρομασάζ κ.α.)

Στη συνέχεια έγινε το σεμινάριο αναρρίχησης σε ενήλικες και παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών του Δήμου Κασσάνδρας, στο οποίο παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάνδρας κ.Κουκουβίνος  και οι υπευθύνοι των αναρριχητικών ομάδων κ. KaiMaluk και Χ.Ανανιάδη.

Η πρώτη μέρα έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους χορευτικούς συλλόγους του Δήμου Κασσάνδρας.

Σήμερα δεύτερη μέρα του 1ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης Δήμου Κασσάνδρας θα πραγματοποιηθούν…

09.00-10.30 Υποδοχή επισκεπτών στο Λαογραφικό Μουσείο της Αγ.Παρασκευής και κέρασμα στην πλατεία της τοπικής κοινότητας.

11.00-13.00 Σεμινάριο αναρρίχησης με αναρρίχηση των εκπαιδευτών στον χώρο των Λουτρών και εκμάθηση στους επισκέπτες.

16.00 Εκκίνηση πεζοπορίας από τα Λουτρά Αγ.Παρασκευής ως τον Προφήτη Ηλία και επιστροφή στο υδροθεραπευτήριο.

20.00 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς συλλόγους του Δήμου Κασσάνδρας και επιπλέον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστικά εδέσματα στον χώρο του υδροθεραπευτηρίου.

την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου τελευταία μέρα οι μετέχοντες θα έχουν…

10.00 Παρουσίαση αθλητικών δρώμενων στον χώρο του υδροθεραπευτηρίου Λουτρών Αγ.Παρασκευής όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παγωτό «Kassandra».

14.00 Παράθεση γεύματος σε όσους επισκέπτες λάβουν μέρος στην αναρρίχηση. Ομιλία του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάνδρας κ.Κουκουβίνου Χαρίλαου και των υπευθύνων των ομάδων αναρρίχησης.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα” Χαλκιδική Πολιτική”