Τραγικός επίλογος στα ανοιχτά του Τορωναίου για ζευγάρι επαγγελματιών δυτών τη Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα και τον σύζυγο της, οι οποίοι σήμερα , κατά την διάρκεια ελεύθερης κατάδυσης για “Διπλό Ρεκόρ Γκίνες στα 231m βάθος”… στη “Γυναικεία Κατάδυση” και στην “Κατάδυση Ζευγαριού”… η μεν Μπαλαμπάνοβα έχασε τη ζωή της και ο σύζυγος της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η δύτης, γύρω στις 2.00 σήμερα το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της ελεύθερης κατάδυσης –στην οποία την συνόδευε ο σύζυγος της- έφτασε 1 μέτρο πριν αγγίξει το όνειρο της και στα 230m… έχασε τη ζωή της μη αντέχοντας τις πιέσεις του βυθού .

Το σώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε και ανασύρθηκε από τα 60m βάθους.

Το ζευγάρι των δυτών πρέπει να αναφέρουμε ότι ζούσαν στην Χαλκιδική ήταν επαγγελματίες αυτοδύτες και είχαν καταδυτική σχολή εκπαίδευσης δυτών στη Νικήτη.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί προκειμένου να γίνει αντιληπτό το παράτολμο του εγχειρήματος του ζευγαριού  ότι φέτος στο πρώτο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης «Authentic Big Blue» στην Αμοργό στο οποίο μετέχουν οι καλύτεροι δύτες από όλο τον κόσμο, το ρεκόρ των δυτών ήταν στα 180 m.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι τίποτα δεν προμήνυε το τέλος αυτό, για το χαμογελαστό ζευγάρι, όταν με συνέντευξη τους πριν το παράτολμο εγχείρημα του ρεκόρ στην «Χαλκιδική Πολιτική» και στην Σουζάνα Καζακα δήλωναν ότι… Στο υπέροχο Γαλάζιο στις Θάλασσες της Χαλκιδικής… στα ανοιχτά της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, θα γίνει το όνειρο πραγματικότητα για τη Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα στα 231m βάθος…
Δείτε εδώ…
Ρεκόρ Γκίνες γυναικείας κατάδυσης στις Θάλασσες της Χαλκιδικής… Φώτο- video